Bergen

Escalón Fløien

Festspillspisested 2017

Escalón Fløien er Festspillspisested 2017

Escalón ved Fløibanens nedre stasjon var ved åpning i 1998 Bergens første tapasrestaurant. Restauranten har 55 sittepasser og et av Bergens minste og mest effektive restaurantkjøkken.

Den unike intime stemningen du får på Escalón er stedets varemerke.
Menyen har utviklet seg mye siden 1998 og det kommer stadig nye retter til. Samtidig er det enkelte klassikere Escalón har servert i over 16 år som kjøttboller i tomatsalsa, sprøstekte bacondadler og friterte osteboller.

Følg oss på Facebook

Bordbestilling

55 32 90 99
Online

Besøksadresse

Vetrlidsallmenningen 21 Åpne i Google Maps
floien@escalon.no

Åpningstider kjøkken

Søn - fre: 15:00 - 23:00
Lør: 14:00 - 23:00



Escalón Fløien Escalón Fløien Escalón Fløien Escalón Fløien Escalón Fløien

Meny Escalón Fløien

  • Sorter allergener:   
  • Hvetemel
  • Rugmel
  • Egg
  • Melk
  • Fisk
  • Bløtdyr
  • Skalldyr
  • Nøtter
  • Selleri
  • Sulfitt
Meny - Småretter
PAN / BRØD: 38,-
ALIOLI / HVITLØKSMAJONES: 38,-
ACEITUNAS / OLIVEN: 48,-
TORTILLAS / CHIPS MED MOJO OG GUACAMOLE: 69,-
JAMÓN SERRANO / SERRANOSKINKE: 94,-
JAMÓN IBERICO / IBERICOSKINKE: 149,-
TOU DELS TILLERS / KATALANSK BLØT KUMELKSOST: 40,-
MONTE ENEBRO / GEITOST, PÅFØRT BLÅMUGG OG MODNET I GROTTER: 45,-
IDIAZABAL / UPASTEURISERT, RØKTFÅREMELKSOST FRA BASKERLAND: 45,-
MANCHEGO / FAST FÅREMELKSOST AV SAURASEN MANCHEGA: 80,-
CHEVRE ALA PLANCHA / GRILLET CHEVRE MED APRIKOSSALSA OG PISTASJNØTTER: 98,-
FRITERTE OSTEBOLLER (2 stk): 44,-
TOMATE Y MANGO / SALAT MED TOMAT OG MANGO: 85,-
ENSALADA HINOJO / FENNIKEL, APPELSIN, REDDIK, SITRUSVINAIGRETTE OG KVÆDEMARMELADE: 89,-
ENSALADA VERDE / GRØNN SALAT: 79,-
PIMIENTOS DE PADRÓN / STEKTE SPANSKE GRØNNE MINIPAPRIKA: 78,-
PIQUILLOS RELLENOS / OVNSBAKTE PAPRIKA FYLT MED SPICY HUMMUS OG GRØNNSAKER: 60,-
ESPARRAGOS / GRILLEDE GRØNNE OG HVITE ASPARGES MED IDIAZABAL OG OLIVENOLJE: 120,-
PATATAS BRAVAS / FRITERTE POTETER MED ALIOLI OG BRAVAS-SALSA: 69,-
ENSALADA GARBANZOS / KIKERTER, CHORIZO OG FENNIKEL: 69,-
Meny - Sjømat
MEJILLONES / DAGENS DAMPEDE BLÅSKJELL: 110,-
GAMBAS / SCAMPI MED HVITLØK OG CHILI: 129,-
VIEIRAS / PANNESTEKTE KAMSKJELL MED VARM OG FRUKTIG SALSA: 134,-
BACALAO PLANCHA / GRILLET KLIPPFISK MED SYLTET PAPRIKA OG KAPERS: 129,-
CROQUETAS BACALAO / KLIPPFISKKROKETTER, 3 STK: 75,-
Meny - Kjøtt
CROQUETAS SERRANO / KROKETTER MED SPANSK SKINKE, 3 STK: 75,-
SETAS SOBRASADA / CHAMPIGNON MED SOBRASADA: 45,-
ALBÓNDIGAS / KJØTTBOLLER I TOMATSALSA, 5 STK: 89,-
DATÍLES CON BACON / BACONDADLER: 80,-
DATILES CON BACON / BACONDADLER: 80,-
CHORIZO / GRILLET SPANSK CHORIZO: 112,-
PATO / GRILLET ANDEFILET MED MINTEDAMAME OG KARAMELLISERT EPLE: 134,-
CHULETITAS DE CORDERO / LAMMECARRÉ MED SPICY BRINGEBÆRSALSA: 145,-
PRESA IBERICO / GRILLET IBERICOSVIN MED SITRON OG OLIVENOLJE: 149,-
MEJILLAS DE BUEY/ OKSEKJAKER, BRAISERT I RØDVIN OG TOMAT: 130,-
Meny - Desserter
CREMA CATALANA / VANILJEKREM MED APPELSIN OG BRENT SUKKER: 75,-
CHOCOLATE CHOC / TYKK SJOKOLADEKREM MED HAVSALT, OLIVENOLJE OG MANDELKJEKS: 85,-
BONBON / SJOKOLADETRØFLER: 49,-

Menyforslag

Sammensatte menyer for 2 eller flere personer.

TAPAS CLASSIC / KLASSISKE TAPASRETTER

pr. pers 399,-

TAPAS FIESTA / TAPAS FESTMENY

pr. pers 545,-

Escalón Fløien